2008. október 22., szerda

Üzenet

Egy gyermek üzenete szüleihez
Ne vegyél nekem dolgokat, amelyekre Te hiába vágyátl! Ne érezz bűntudatot, ha nem tudsz megadni nekem mindent, amire fáj a fogam! Néha csak azért kérek valamit, hogy láthassam, hol a határ.
Add nekem az idődet!
Kérdezd meg, mi történt az iskolában! beszélgess velem arról, hogy mit gondolok! Érdeklődj affelől, hogyan oldom meg feladataimat! Taníts emgem a jóra, és mondd el, mi a rossz! Vitassuk meg a terveinket! Bátoríts választásaimban! Dicsérj, ha megérdemlem!
Terelj jó útra, ha tévedtem!
Szeress, és hagyd, hogy szeresselek! Szeress akkor is, ha rossz vagyok!
Mutasd ki szeretedet még abban az esetben is, ha nem tetszik neked a viselkedésem!
Bocsáss meg mekem! Fejezd ki megértésedet tévedésemkor! Add értésemre, hogy mindig van esély az újrakezdésre! Engedd meg, hogy tetteimért én vállaljam a felelősséget!
Javíts ki, modd el, ha tévedtem, de sose tedd ezt mások előtt! Kérlek, sose hasonlíts másokhoz, különösen ne a testvéreimhez!
Büntess meg, ha rosszat teszek! Ismerd el ha jót cselekszem!
Ne parancsolj nekem, kérj tőlem! Ez összetartozásunk érzését jelenti számomra.
Ha megkérsz valamire, boldogan megteszem majd!
Bánj velem úgy, mint a legjobb barátoddal! Figyelj rám, ha szeretnék megbeszélni veled valamit! Még csak gyerek vagyok, de nekem is vannak gondjaim, aggodalmaim.
Tiszteld a bánatomat, fájadalmamat!
Mondd sokszor, hogy szeretsz engem! Erősíts meg abban a tudatban, hogy különleges vagyok, és mindig szeretni fogs, bármi történjen is! Részed vagyok, valami különös dolog, a szerelem teremtett.
Megigérem, hogy megtanulok viselkedni, mondani fogom, hogy "Bocsáss meg", "Kérek szépen....", Köszönöm", Sajnálom a történteket."- szóval mindent, amit elképzeltél akkor amikor beszélni tanítottál. Mondani fogok majd mást is, például azt hogy "Szeretlek benneteket!